12 Watt Mono Amfi Devresi

Mono ses nedir

Mono ses nedir
Mono, sesin tek kanallı olarak tekrar üretilmesidir. Üretimi sırasında genellikle tek bir mikrofon veya hoparlör, birden fazla hoparlör veya bir kulaklık olduğu durumlarda da tek bir sinyal yolundan beslenme veya tek bir sinyalde birleştirme (miks) söz konusudur.
Önceleri daha yaygın kullanımı olan mononun yerini günümüzde birçok alanda stereoya almış olsa da; telefon ağları, radyotelefon, işitme engelliler için kullanılan cihazlar ve diğer bazı uygulamalar halen monoya dayanmaktadır.
Mono’da birden fazla hoparlör olsa bile ses dalgaları birbiriyle aynıdır ses tüm hoparlörlere tek kanaldan gelir değişmez
Stereo’da ise her hoparlöre farklı kanallardan ses iletilebilir, örneğin bir müzikte ses bir hoparlörden gelirken müzik bir hoparlörden gelebilir.
Tek bir mikrofon kullanarak birden fazla enstrüman kaydetseniz bile, bu yine de mono bir kayıttır çünkü her şey tek bir kanaldan işletilir, kaydedilir ve oynatılır.
Örneğin 6 tane gitarın aktarımı tek mikrofon üzerinden sağlanıyorsa bu mono sestir.
En önemli konu kaydın kaç ses kanalından çıktığı değil kaç kanaldan işlendiğidir.

Mono Amfi

Mono amfi ses sinyallerinin yükseltilmesi sonrasında tek bir kanal üzerinden aktarım sağlamaktadır.

12 Watt Mono Amfi Devresi

12 Watt Mono Amfi Devresi
Yapımı basit ve piyasada rahat bulunan tda2006 entegresiyle yapılmış bir amfi devresidir.
Hoparlör olarak 20watlık bir hoparlör kullanabilirsiniz.
Entegreyi uygun bir soğutucuya bağlamayı unutmayın.
+vs olarak gösterilen yer +12volt bağlantısıdır
Vi olarak kesik çizgilerle gösterilen yer ses girişidir ve 22k lık potansiyometredir, bu potansiyometre sesi kısıp açmaya yarıyor.

Benzer Yazılar

YAZAR : Admin

- Elektronik Mühendisi - E.Ü. Tıp Fakültesi Kalibrasyon Sorumlusu Test kontrol ve kalibrasyon sorumlu müdürü (Sağ.Bak. ÜTS) - X-Işınlı Görüntüleme Sistemleri Test Kontrol ve Kalibrasyon Uzmanı (Sağ.Bak.) - Usta Öğretici (MEB) - Hatalı veya kaldırılmasını istediğiniz sayfaları diyot.net@gmail.com bildirin

BU YAZIYI DA İNCELEDİNİZ Mİ ?

Çizgi İzleyen Robot

Tasarım ve ağırlık açısından diğer örneklerinden ayrılan bu çizgi izleyen robot kendi klasmanında rakipsiz sayılabilir.Piyasada …

Bir cevap yazın