3 Boyutlu Destek siperlik Yüz Koruyucu Maske (siperlik) Yapımı Siperlik yapımı için gerekli dosya ve yapım dökümanlarını içerir. GÜNCELLEME: Lazer kesime ulaşamayan üreticiler için klipsli modeller eklenmiştir. Klips_ve_Tac.stl dosyasinda klips …
Devamı »Biyomedikal
Doppler Ultrasonografi
Modern tıpta kullanılan güvenilir bir teşhis ve kontrol yöntemi olan ultrasonografi insan vücuduna frekansı yüksek ses dalgaları göndererek bu ses dalgaların vücut organ ve dokularından yansımasını ölçen bir yöntemdir. Doppler …
Devamı »Ultrason
Ultrason ses dalgalarından faydalanarak görüntüleme sağlayabilen bir yöntemdir. Ultrason Nedir ? Ultrasonografi insan kulağının duyamayacağı kadar yüksek düzeyde frekansta olan ses dalgalarını kullanılarak insanların iç organlarında görüntülerin elde edilme işlemidir. …
Devamı »EEG ARTEFAKTLARI
Artefakt Nedir Ne demektir Ne anlama gelir. Görüntü üzerinde istenmeyen ve gerçeği yansıtmayan her türlü bozulma ve etki. Kullanılan aparat, cihaz, bilgisayar programı ya da objeyle (hastanın hareketi vb) ilgili …
Devamı »Tıp elektroniği – Biyomedikal devre şemaları
Biyomedikal Mühendisliği – Biyomedikal Mühendislik Klinik Mühendislik Tiny EEG arayüzü şematik OpenEEG açık donanım EEG projesi Heartbeat dönüştürücü kızılötesi LED / dedektörü kullanarak Sağ bacak sürücüsü ile EKG amplifikatör Kraniyal …
Devamı »Biyomedikal Mühendislik
klinikmuhendislik.com Sağlık en değerli insan kaynaklarından biridir ama onun değeri ancak hastalığa yakalanıldığı zaman anlaşılır. Bugün, mühendislik teknolojilerinin tıpta uygulamaları ile sağlıklı bir yaşam elde etmek ve onu sürdürmek ile …
Devamı »Biyomedikal/Klinik Mühendisliğindeki Gelişmeler
klinikmuhendislik.com Tıp teknolojisinin bugünkü hale gelmesinde başlangıç sayılabilecek tarihteki en önemli iki gelişme 1895 yılında W.K.Roentgen tarafından X-ışınlarının keşfi ve 1903 yılında Willem Eindhoven’un tarafından ilk elektrokardiografın bulunmasıdır. 1940’lı yıllardan …
Devamı »Klinik Mühendisliği
klinikmuhendislik.com Biyomedikal Mühendisliğinin alt dallarından biri olan Klinik Mühendisliğinin işlevi ise kısaca mühendislik ve işletmecilik becerilerini kullanarak sağlık bakım teknolojisinin verimli olarak kullanılmasını sağlamaktır. Bu bağlamda klinik mühendislerinin hedefleri şöyle …
Devamı »Biyomedikal Mühendisliği
biyomedikalmuhendislik.com Biyomedikal mühendisliği sağlık problemlerini çözmek için elektrik, makine, kimya, bilgisayar mühendisliği gibi bir çok mühendislik dalına ait kavram, bilgi ve yaklaşımların uygulanmasını gerektirmektedir. Bu nedenle, bu dalda kariyer yapmak …
Devamı »Klinik Mühendislik Akreditasyon ve Ölçüm Birimi Görevi
– Hastane bünyesinde Cihaz Takip Sisteminde (CTS) oluşturulan Tıbbi cihaz Stokuna göre kalibrasyon kayıt bilgilerinin tutulması, – Devreye alınan ve alınacak cihazların kalibrasyon bilgilerinin incelenerek kalibrasyon gerekli dokümantasyonları tutulması veya …
Devamı »Klinik Mühendislik Bakım ve Tedarik Birimi Görevi
klinikmuhendislik.com Klinik Mühendislik Tıbbi cihazların bakımını yaparken büyük bakımları firmalara nezaret ederek yaptırır. İhtiyaç duyulan cihazların rekabetçi bir ortamda tedariki için hazırlıklar yapar. – Hastane bünyesindeki cihazlarda sorunsuz ve kaliteli sağlık hizmetleri verilmesini …
Devamı »