0 30 volt ayarlı kısa devre korumalı güç kaynağı Güç kaynağı sistemlerin ihtiyacı olan enerjiyi karşılamak amacıyla kullanılan araçlardır. Kısa Devre Koruma Devresi Devreyi aşırı yük akımından korumak için R4 ,R5 …
Devamı »Etiket Arşivi: Güç Kaynağı
12 – 15 ( 13,8 ) volt 20 amper güç kaynağı
Çıkış gerilimi 12V – 15V arası potansiyometre ile ayarlanabilir. Doğrultucu 12V cihazlar, ya da tipik bir 12V güç kaynağı sistemi ile bir 12V pil, ya da araca bağlı olan tüm …
Devamı »3 – 30 Volt 1,5 Amper ayarlı Güç Kaynağı
3.0 ile 30 voltta 1,5 Ampere kadar üç kademede akım verebilmektedir. Transformatör ve Regülatör Trafo bir adet 25.2 V, 2A ve ortadan bağlantılıdır. Bir tam dalga köprü doğrultucu, 1.5A, 50V …
Devamı »3-15V Regüleli Güç Kaynağı
(±3 ile ±15’e ayarlayabilirsiniz) Bu proje ortak topraklı bir çift güç kaynağı olup, bir +12 Volt ve bir -12 Volt çıkışı bulunmaktadır. Ne lazım Çıkış Voltajı Pekçok analog IC ve …
Devamı »0-24V Ayarlı Güç Kaynağı
Devre her ortamda mükemmel sonuç veren 723 voltaj regülatörü üzerine kurulmuş çıkış voltajı 0-24 V DC arasında ayarlanabilen ve çekilen akımın sınırlanabildiği bir güç kaynağıdır. Çıkış voltajını 0 volta indirebilmek …
Devamı »İNVERTÖRLER
1. İNVERTÖR NEDİR TANIYALIM İnverter çoğumuzun bildiği gibi en kısa tanımı doğru akımı (DC), alternatif akıma (AC) dönüştürmede kullanılan bir cihazdır.Daha açıklayıcı teknik bir şekilde açıklayacak olur isek; inverterler aslında …
Devamı »İdeal ve Gerçek Gerilim Kaynakları
Gerilim kaynağı, üreteç, voltaj kaynağı gibi terimlerin hepsi aynı anlama gelmektedir ve enerji sağlayan cihazlar veya ekipmanlardır. Pratikte kullanılan gerilim kaynakları piller (aküler), güç kaynakları, ve şebeke gerilimleri olarak sınıflandırılabilir. …
Devamı »Gerilim Kaynaklarının Seri ve Paralel Bağlanması
Gerilim Kaynaklarının Seri Bağlanması Gerilim kaynaklarının birbirlerine seri bağlanmasındaki amaç daha yüksek gerilim elde edebilmektir. Bir üreteç olan pilleri seri bağlama için bir pilin artı ucu (pozitif kutbu), ikinci pilin …
Devamı »Güç kaynağı
Güç kaynakları sistemlerin ihtiyacı olan enerjiyi karşılamak amacıyla kullanılan araçlardır. AC gerilimi DC gerilime çeviren güç kaynakları Güç kaynağı 4 ana bölümden oluşur. A-) AC/AC dönüştürücü (Transformatör) B-) AC/DC dönüştürücü (Doğrultma …
Devamı »Ayarlı Güç Kaynağı Yapalım
Ayarlı Güç Kaynağı mantığı Ayarlı güç kaynağı yapabilmek için öncelikle şebekeden aldığımız (AC)220V’u (AC)24V’a düşüyoruz. Bu işlemi transformatör(220v-24v trafo) ile yapıyoruz. Bunun ardından köprü diyot kullanıyoruz ve aldığımız gerilimi doğrultuyoruz. …
Devamı »Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS)
Kesintisiz güç kaynakları (İngilizce: Uninterruptible Power Supply – UPS), elektrik enerjisi ile beslenen sistemleri hem şebekede meydana gelen veya gelebilecek çöküntüler, yükselmeler, ani değişikler, harmonikler gibi gerilim dalgalanmalarına karşı koruyan hem de enerji kesintisi sırasında …
Devamı »