En iyi Televizyon markası hangisi ? En iyi TV markaları nedir ?
2024 yılında Televizyon marka ve modelini seçerken bilinmesi gerekenler
En iyi televizyon belki en pahalı televizyon olabilir ama sizin için ideal televizyon kesinlikle en yüksek fiyatlılar olmak zorunda değil. Bu sebepten, televizyonunu kuracağınız mekanın büyüklüğü ve sizin TV izleme davranışlarınız önem kazanıyor. Televizyon araştırması yaparken karşınıza bolca teknolojik terim çıkacak.
1 ) Televizyonun boyutu , onu koyacağımız alanın büyüklüğüyle orantılıdır. Alan yeterince büyük değilse, alacağınız büyük ekran televizyondan hem sunduğu verimi alamazsınız, hem boşuna yer kaplamış olur, hem de sağlıklı bir izleme elde etmeniz zorlaşır. Bu yüzden, hiç çekinmeden elinize bir metre alıp oturacağınız alanla televizyonunuzu yerleştireceğiniz yer arasındaki mesafeyi ölçün.
Ortalama boyutta salonlar için 43-55 inç ( 1 inç = 2,54 cm ) seviyesi yeterli olacaktır.
1-2 metre mesafe için önerilen > 43”-49”-50”
2-3 metre mesafe için önerilen > 43”-49”-50”-55”-65”
3 metreden uzak için önerilen > 58”-65”-75”
2) Mutfak gibi rutubetli yerlere küçük ekran ve ucuz modeller almanızı tavsiye ederim ( Hi Level, Axen, Nexon )
AXEN , Sunny , Woon , Elton , onvo marka televizyonlar Atmaca Elektronik A.Ş tarafından üretilir
Hi-Level , Nexon Seg , Regal marka televizyonlar, Vestel A.Ş tarafından üretilir
Dijitsu Tv Kent Dış Ticaret tarafından üretiliyor
Nordmende tv Talisman Brands/Established
Grundig marka televizyonlar Arçelik Anonim Şirketi tarafından üretilmektedir
3) Televizyon alırken nelere dikkat edilmeli
- Tepkime Süresi
İngilizce “Response Time” olarak da ifade edilen tepki süresi ekranınızdaki piksellerin ne kadar sürede renk değiştirebildiğini gösterir. Milisaniye (ms) cinsinden ifade edilir ve bu süre ne kadar düşük ise görüntü akışı ve değişkenliği de o kadar net olur. ( 5 ms , 4 ms , 2ms ,1ms gibi) - Hertz (Hz)
Bir televizyonun bir saniyede gösterebileceği görüntü karesi sayısıdır. Yüksek değerde olması her zaman için tercih edilir, fakat gelecek olan yayın kalitesinin de bu oranda yüksek olmasında fayda vardır. (60 Hz 120 Hz gibi ) - Kontrast
Aynı anda siyah ve beyaz renk arasındaki renk fark değeridir. Başka bir deyişle renk içinde renk gösterebilme kabiliyetine verilen isimdir. Kontrast teknolojisi, karanlık bir odada yer alan siyah kediyi görüntüdeki televizyonda gösterilebilmeyi sağlar. (OLED TV’ler, mükemmel siyah seviyeleri ile tanınır ve genellikle en iyi kontrast oranlarını sunar buda derinlik algısı ve renk doğruluğu sağlar) - Çözünürlük
Çözünürlük, piksel sayısı ile belirtiliyor. Örneğin; 1280×720 piksel çözünürlükte ekranda yatay olarak 1280, dikey olarak 720 piksel oluyor. Çözünürlük ne kadar yüksek olursa görüntü o kadar detaylı bir şekilde görülebiliyor. Televizyonlar çözünürlük kalitesine göre HD Ready, Full HD (FHD) ve Ultra HD (UHD) olmak üzere üçe ayrılıyor. Televizyon boyutu büyüdükçe daha kaliteli bir görüntü için daha yüksek çözünürlük değerine ihtiyaç duyuluyor. HD Ready (High Definition), 1280×720 piksel çözünürlük sunuyor. Günümüzde genellikle küçük ekranlı televizyonlarda kullanılan HD Ready çözünürlük, daha büyük boyutlu ekranlara sahip televizyonlarda kullanıldığında “piksel piksel” ya da “kare kare” olarak tabir edilen görüntüye sebep oluyor. Bu nedenle orta boyutlara sahip televizyon almak istiyorsanız HD Ready çözünürlüğün sizin için uygun olmayacağını söyleyebiliriz.
FHD (Full High Definition), 1920×1080 piksel çözünürlük sunuyor. Televizyon kanallarının sunduğu Full HD yayını kaliteli bir şekilde yansıtabilen bu çözünürlük pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. 32″ ila 49″ arasında bir televizyon almak istiyorsanız FHD çözünürlük, seçiminiz için yeterli olabilir.
UHD (Ultra High Definition), 4K olarak da biliniyor. 4K televizyonlar, ekrandaki görüntünün detaylarını en ince ayrıntısına kadar görmenize olanak veriyor. Bu da UHD çözünürlüğün, büyük boyutlarda televizyon isteyenler ve görüntü kalitesine önem verenler tarafından gitgide daha çok tercih edilmesini sağlıyor. 49″ ve üzeri boyutlarda UHD TV’lerin tercih edilmesi, görüntü kalitesinde oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.
Tüm bu görüntü kalitesi avantajlarının yanı sıra UHD televizyonlar; hayatımızda önemi artan Netflix, TV+, beIN CONNECT vb. VOD platformlardaki UHD çözünürlükte çekilen filmleri ve maçları evinizde seyredebilmeniz ya da yeni oyunları yüksek kalitede oynayabilmeniz için de gerekli. - Panel Teknolojisi
Kullanılan panel teknolojileri, daha renkli ve daha gerçekçi görüntülerle buluşmanızı sağlıyor. Televizyon panellerine, ekran ve ışıklandırma teknolojileri olarak bakmak mümkün. Günümüzde kullanılan televizyon panel teknolojileri; LCD, LED, Quantum Dot ve OLED olmak üzere dört sınıfta inceleniyor. Panel sınıfları arasındaki farklara, panelde kullanılan ışık kaynağının ve kullanılan teknolojilerin neden olduğunu söyleyebiliriz.
LCD paneller, diğer panel türlerine göre daha eski bir teknoloji. Bu nedenle LCD panel televizyonlar piyasada oldukça az bulunuyor.
LED panelin ışık kaynağı, ona adını veren LED’ler oluyor. LED ışıklar, hem enerji tasarrufu hem de televizyonun daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.
Quantum Dot panel, televizyonun içerisinde bulunan pek çok küçük LED’den gelen ışığın, kuantum parçacıklar sayesinde daha fazla renk çeşitliliği sunması ile biliniyor. Bu da daha gerçekçi bir görüntünün sunulmasını beraberinde getiriyor.
OLED, “Organic LED” olarak bilinen bir panel teknolojisi. Piksellerin ışık kaynağı olduğu OLED panellerde, daha canlı renkler dikkat çekiyor. Ayrıca OLED panellerin bir diğer avantajı ise LED ışıkların, sahneye göre kendilerini bağımsız bir şekilde kontrol edebilmeleri oluyor. Bu sayede karanlık sahneler; daha derin siyah ya da daha yüksek kontrastlı bir şekilde sunulabiliyor. OLED teknolojisi genellikle 55″ ve üzeri televizyonlarda kullanılıyor, fakat daha küçük ekran boyutlu televizyonlarda da bu teknolojiyi görmeniz mümkün.
TV satıcıların yalanlarına inanmayın kendiniz araştırın .
Televizyon Markaları
LG hangi ülkenin
LG, Güney Koreli bir şirkettir. LG Electronics, Güney Kore merkezli LG Corporation’ın bir alt bölümüdür ve TV’lerde endüstri lideridir. LG’nin OLED panelleri üreten ve TV’leri yapan bir diğer yan kuruluşu var ve birbirlerinden bağımsız olmalarına rağmen, LG’yi dünyanın en büyük TV markalarından biri haline getirmeye yardımcı oluyorlar NanoCell teknolojileri de sunan marka, yüksek görüntü kalitesi ile ön plana çıkmaktadır.
Yüksek renk dolgunluğu, geniş görüş açısı, geniş bir renk gamı ve HDR desteği gibi özellikleri sayesinde birçok kullanıcının beğenisini kazanan LG, tasarım açısından da oldukça şık modeller sunar. Farklı boyut ve renklerde sunulan televizyonlar sayesinde yaşam alanınızda hem teknolojik hem de şık bir cihaz kullanabilirsiniz. Geniş servis ağı ve teknik servis desteği artısı olan markanın her bütçeye hitap edecek geniş bir ürün yelpazesi de bulunmaktadır.
En popüler LG televizyon modelleri şu şekildedir:
• LG CX serisi
• LG GX serisi
• LG NANO serisi
• LG BX serisi
Samsung hangi ülkenin
Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Güney Kore merkezli Samsung, televizyon dünyasının da en beğenilen markaları arasında yer almaktadır. QLED olarak bilinen televizyon modelleriyle OLED modelleriyle rekabet eden marka, her bütçeye uygun farklı ürünler sunmaktadır.
Samsung televizyon modelleri, yenilikçi teknolojileri tüketicilere yüksek kaliteli bir deneyim ile sunar. Bunun içinde kullanıcı dostu arayüzü ile oldukça basit bir kullanımı sağlar. Quantum Dot teknolojisi, HDR (High Dynamic Range), Adaptive Sound gibi özelliklerin yanı sıra kristal ekran teknolojisi gibi birçok yenilik televizyonlarda yer almaktadır. Geniş servis ağının yanı sıra yüksek marka bilinirliği sayesinde televizyon modellerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Samsung QN90C/QN90CD QLED: Samsung QN90C/QN90CD QLED harika bir TV ve Sony BRAVIA 9 QLED’e göre daha ucuz bir alternatif. Yine de Sony daha iyi bir şekilde tamamlanmıştır; daha iyi görüntü işleme, gelişmiş ses ve video formatı desteği ve çok daha iyi kontrasta sahiptir. Sonuç olarak, Samsung birden fazla HDMI 2.1 cihazı olan kullanıcılar için biraz daha iyidir, Sony ise genel olarak daha iyi görüntü kalitesi sağlar.
En popüler Samsung televizyon modelleri şu şekildedir:
• Samsung Q90T serisi
• Samsung Q800T serisi
• Samsung Q70T serisi
• Samsung TU8500 serisi
Sony hangi ülkenin
Japonya kökenli çokuluslu şirketler topluluğu .Oyun konsolları, kameralar ve diğer elektronik ürünlerle bilinen Sony, televizyon kategorisinde de oldukça bilinen bir markadır. Dünyanın en büyük elektronik şirketlerinden biri olan markanın televizyonları, hem OLED hem de LED gibi farklı seçeneklerde sunulmaktadır.
OLED televizyon konusunda oldukça başarılı olan marka, sonsuz kontrast oranları sayesinde karanlık odalarda harika görüntü kalitesi sağlar. Bunun dışında 4K Ultra HD ve 8K Ultra HD gibi farklı çözünürlük seçenekleri sunmaktadır. Farklı boyutlar ve tasarımlarla ön plana çıkan televizyon modelleri, rakiplerine göre biraz daha yüksek fiyatlı olsa da kalitesiyle bu açığı kapatmaktadır.
Sony A75L OLED: Sony A75L OLED, LG B3 OLED’e iyi bir alternatiftir. Ne yazık ki fiyatı daha iyi LG C3 OLED’e çok yakın olduğundan Sony TV zorlu bir değer teklifidir. B3’e daha yakın bir fiyata bulabilirseniz, daha iyi görüntü işleme yetenekleri ve biraz daha parlak paneli nedeniyle Sony genel olarak biraz daha iyidir
En popüler Sony televizyon modelleri şu şekildedir:
• Sony A8H OLED
• Sony X950H
• Sony Bravia
• Sony A9G OLED
Panasonic hangi ülkenin
Japon elektronik markası olan Panasonic, elektronik ürün kategorisinde birçok farklı ürün üretmektedir. Televizyon kategorisinde ise modelleri uzun ömürlü olmasıyla bilinmektedir. Bunun yanı sıra doğru renk eşlemelerinden HLG (hibrit log gama) yayınları ve hem HDR10+ hem de Dolby Vision dinamik HDR gibi özelliklerde sunmaktadır.
OLED televizyon teknolojisindeki televizyonlarda Dolby Atmos hoparlör sistemi kullanan marka, sinematik sese odaklananlar için benzersiz bir performans sunar. Eksi olarak ise servis ağı ve ülkemizde markanın çok fazla ürün sunmamasını söyleyebiliriz.
En popüler Panasonic televizyon modelleri şu şekildedir:
• Panasonic HZ2000
• Panasonic GX800
• Panasonic HX940
TCL hangi ülkenin
Çinli bir marka olan TCL, 1981’de kurulmuştur. Küresel televizyon pazarında zamanla yer edinen marka daha çok uygun fiyatlı televizyon modelleriyle bilinir hale gelmiştir. Farklı ekran boyutlarına sahip olan televizyonlarda LED ekran teknolojisini kullanır ve bazı modellerinde 4K Ultra HD çözünürlük, HDR teknolojisi ve yüksek yenileme hızları mevcuttur.
Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da büyük bir pazar payına sahip olan marka, ülkemizde de daha makul fiyatlı modelleriyle birçok kişinin beğenisi kazanmıştır.
TCL Q5/Q550G QLED: Best Buy’a özel TCL Q5/Q550G QLED, TCL’den iyi bir TV’dir ve Hisense U6/U6K ile doğrudan rekabet eder. Hisense genel olarak biraz daha iyidir ve yerel karartma özelliği sayesinde vurguları daha iyi vurgulayabilir. Yine de TCL, 55 ve 65 inç modellerde çözünürlüğü yarıya indirerek geniş bir VRR aralığıyla 120 Hz’de 1080p ve 120 Hz’de 1440p çıkış verdiği için daha iyi bir oyun TV’sidir.
TCL Q7/Q750G QLED: TCL Q7/Q750G QLED, Hisense U7N’ye iyi bir alternatiftir. Yine de Hisense, yenileme hızı dalgalandığında tepki süresi daha tutarlı olduğu için genel olarak daha iyidir ve ayrıca genel olarak daha renkli ve canlı bir TV’dir
En popüler TCL televizyon modelleri:
• TCL 6-Series
• TCL 5-Series
• TCL 8-Series
Philips hangi ülkenin
19. yüzyıla dayanan geçmişiyle en bilinen markalardan biri olan Philips, Hollandalı bir şirkettir. Yüksek kaliteli ürünler sunmasına rağmen Samsung ve LG kadar büyük bir pazar payına sahip olmayan marka, yenilenen yüzüyle bu rekabette yeniden üst seviyelere oynamayı hedeflemektedor.
Birinci sınıf ses kalitesi için Bowers & Wilkins, HDR10+ hem de Dolby Vision desteği sunan modellere sahip olan marka, HDR bölümünde de oldukça başarılıdır. OLED ve ), Ambilight özelliğe sahip modeller, rekabetçi fiyatlarla sizi bekliyor. Eksi olarak ise ülkemizdeki teknik servis destek eksikliği ve marka algısını düşünebilirsiniz.
En popüler Philips televizyon modelleri:
• Philips 9006 OLED TV
• Philips 8804 OLED TV
• Philips 7504 LED TV
Toshiba hangi ülkenin
Bilgisayar başta olmak üzere teknolojik ürünlerle bilinen Toshiba, televizyon kategorisinde de iyi ürünler sunmaktadır. Her ne kadar eski itibarı biraz gerilese de Çinli şirket Hisense tarafından satın alınan marka, yenilerek iyi modeller sunmaya devam etmektedir.
Her bütçeye uygun modeller sunan marka, oyun dünyası için önemli olan düşük gecikme hızı performansı konusunda oldukça başarılıdır. QLED ve OLED modellerin yanı sıra LED modeller de sunan markanın her bütçeye hitap eden geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır.
En popüler Toshiba televizyon modelleri şu şekildedir:
• Toshiba 55QA
• Toshiba 32W
• Toshiba Z870
Vestel
Yerli markalarımızdan biri olan Vestel, elektronik ürünler ve ev yaşam kategorisinde birçok farklı model sunmaktadır. Televizyon kategorisinde de ürünleri bulunan markanın rakiplere karşı en büyük avantajı daha uygun fiyatlı olmasıdır. Eğer uygun fiyatlı televizyon arayışınız varsa hem kaliteli hem de bütçenizle dost modelleri Vestel ürünleri arasında bulabilirsiniz.
Uygun fiyatlı olmanın yanı sıra farklı özellikler de sunan marka OLED ve LED panellere ek olarak akıllı televizyon sistemleri de sunmaktadır. Yüksek çözünürlük ve görüntü kalitesi, ses sistemleri ve daha birçok özellik sizleri bekliyor.
En popüler Vestel televizyon modelleri şu şekildedir:
• Vestel 43UA
• Vestel 43F9
En iyi televizyon markası sıralaması
( Kendi tercihinize ve bütçenize göre alım yapmanız önerilir . Burada sadece bilgi verilmiştir )
2024 yılı için Google alışveriş kullanıcıları tarafından en çok beğenilen ve değerlendirilen televizyonlar
Marka ve Model | Ekran Teknolojisi | Çözünürlük | Puan | Yorum |
LG OLED55C14LB 55″ | OLED | 4K Ultra HD | 4,8 | 32.983 |
Samsung 55S90C 55″ | OLED | 4K Ultra HD | 4,8 | 15.727 |
LG OLED55CS6LA 55″ | OLED | 4K Ultra HD | 4,8 | 2,239 |
Samsung 55LS03B 55″ | QLED | 4K Ultra HD | 4,7 | 22.702 |
LG OLED55B8PLA 55″ | OLED | 4K Ultra HD | 4,7 | 5.680 |
Samsung 55Q80T 55″ | QLED | 4K Ultra HD | 4,6 | 85.430 |
LG 65Un73006la 65” | LED | 4K Ultra Hd | 4,6 | 9.929 |
Türkiye’de Satışta Olan En İyi Fiyat Performans Televizyonlar
- Xiaomi Mi TV: Yüksek çözünürlük ve akıllı özellikleriyle dikkat çeker. PatchWall Arayüzü, kullanıcı dostu bir deneyim sunar.
- Vestel Venus: Türkiye’nin yerel markası Vestel’in uygun fiyatlı ve kaliteli televizyonları arasında yer alır. Vestel Smart Platform ile akıllı özelliklere sahiptir.
- Samsung QN90A Neo QLED: Akıllı TV ve Quantum Dot Teknolojisi ile yüksek performans sunar. Yüksek çözünürlük ve şık tasarımıyla dikkat çeker.
- LG OLED C1 Series: OLED teknolojisi ve α9 Gen 4 AI İşlemci ile benzersiz bir deneyim sunar. Yüksek çözünürlük ve ince tasarımıyla öne çıkar.
- Sony X90J BRAVIA XR: X1 HDR işlemcisi ve XR Triluminos Ekran ile detaylı görüntü kalitesi sunar. Akıllı TV özellikleri ve şık tasarımıyla dikkat çeker.
- Philips OLED 806 Ambilight: Ambilight teknolojisi ile odadaki atmosferi zenginleştirir. P5 Görüntü İşleme Motoru ve Android TV işletim sistemi ile güçlü performansa sahiptir.
- Panasonic TX-55JZ2000B OLED: OLED ekran teknolojisi ve Dolby Vision IQ ile yüksek görüntü kalitesi sunar. Akıllı TV özellikleri ve çarpıcı tasarımıyla öne çıkar.
Marka ve Model | Ekran Teknolojisi | Çözünürlük | Akıllı Özellikler | Fiyat Aralığı |
Samsung QN90A Neo QLED | QLED | 4K | Akıllı TV, Quantum Dot Teknolojisi | Yüksek |
LG OLED C1 Series | OLED | 4K | Akıllı TV, α9 Gen 4 AI İşlemci | Yüksek |
Sony X90J BRAVIA XR | LED | 4K | Akıllı TV, XR Triluminos Ekran | Orta-Yüksek |
Philips OLED 806 Ambilight | OLED | 4K | Akıllı TV, P5 Görüntü İşleme Motoru | Orta-Yüksek |
Panasonic TX-55JZ2000B OLED | OLED | 4K | Akıllı TV, Dolby Vision IQ | Yüksek |
TCL 6-Series | QLED | 4K | Akıllı TV, Mini-LED Arkadan Aydınlatma | Orta |
Xiaomi Mi TV Q1 | QLED | 4K | Akıllı TV, PatchWall Arayüzü | Orta-Düşük |
Toshiba Fire TV Edition | LED | Full HD | Akıllı TV, Amazon Fire TV Platformu | Düşük |
Vestel Venus 4K UHD | LED | 4K | Akıllı TV, Vestel Smart Platform | Düşük-Orta |
Grundig Vision 7 | LED | Full HD | Akıllı TV, Vision OS | Düşük-Orta |
Dünyada Satışta Olan En İyi Fiyat Performans Televizyonlar
En iyi Televizyon marka modelden başlayarak sıralama yapılmıştır .(Yanlarında üretime başlama tarihleri)
Samsung S90C OLED – En iyi TV
Samsung S90C, Samsung’un 2023 serisinde yer alan, Samsung S95C OLED’in altında yer alan üst düzey bir 4k TV’dir . Bir TV’de bulunan en parlak ve en canlı renklerden bazılarını vaat eden bir QD-OLED paneli vardır. Samsung’un LaserSlim Tasarımı, Quantum HDR OLED teknolojisiyle Neural Quantum Processor 4k AI yükseltme ve gelişmiş hareket işleme için Motion Xcelerator Turbo Pro özelliklerine sahiptir. Bu TV, 83 inç modelde resmi olarak 4k @ 144Hz veya 4k @ 120Hz’yi destekler; dolayısıyla, özellikle dört HDMI bağlantı noktasının tamamındaki tam HDMI 2.1 Bant Genişliği desteğiyle, bir oyun gücü merkezidir. Diğer Samsung TV’ler gibi, geniş bir uygulama ve oyun yelpazesi sunan Samsung’un tescilli Tizen OS akıllı arayüzünü kullanıyor. Dört boyutta mevcuttur: 55 inç, 65 inç, 77 inç ve WOLED donanımlı 83 inç boyut.
ARTILARI
Mükemmel siyahlar için neredeyse sonsuz kontrast oranı.
Mükemmel yansıma yönetimi.
İnanılmaz derecede parlak renkler.
EKSİLERİ
Agresif ABL, geniş parlaklık alanlarıyla dikkati dağıtabilir.
• Samsung S90D/S90DD OLED 2024
• Samsung S95D OLED 2024
LG G3 OLED – En İyi Üst Orta Sınıf TV
İyi bir ev eğlence OLED’i istiyorsanız ancak pahalı Sony A95L OLED’i almak istemiyorsanız , test ettiğimiz en iyi üst orta sınıf TV’lerden biri olan LG C3 OLED’e göz atın. Özellikle karanlık odalarda çarpıcı görüntü kalitesi sunan birinci sınıf bir TV ve neredeyse sonsuza yakın kontrast oranı sayesinde parlak nesnelerin etrafında parlama olmuyor. Orta derecede aydınlatılmış odalarda bile parlamayla savaşacak kadar parlak hale geliyor ve yansıma işleme inanılmaz, ancak renkleri diğer seçimlerimizden bazıları kadar parlak değil. LG, çok iyi görüntü işleme özelliğine sahip olması, 120 Hz’de Dolby Vision oyun ile Dolby Vision HDR desteğine sahip olması ve gelişmiş DTS ses formatlarını geçirebilmesi nedeniyle çok yönlülüğüyle bunu kısmen telafi ediyor. Sony TV’ler gibi LG de Samsung’un rakip HDR10+’ından daha yaygın olarak kullanılan Dolby Vision HDR’yi destekliyor.
TV, küçük 42 inçten etkileyici 83 inç seçeneğine kadar daha geniş bir boyut yelpazesinde mevcuttur. Neredeyse anında tepki süresi, düşük giriş gecikmesi ve harika oyun özellikleri seçkisi sayesinde oyun oynamak için harika bir TV. Dört girişin hepsinde HDMI 2.1 bant genişliğini destekler, yani 4k @ 120 fps oyunla PS5 ve Xbox Series X’in yeteneklerinden tam olarak yararlanabilirsiniz. Ekran yırtılmasını azaltmak için yerel FreeSync, HDMI Forum VRR desteği ve G-SYNC uyumluluğuna sahiptir. Bu TV’yi seviyorsanız ancak daha canlı olmasını istiyorsanız, daha pahalı olan LG G3 OLED’i düşünün . G3, piyasadaki en parlak OLED’lerden biridir ve kesinlikle C3’ten daha parlaktır, ancak çoğu kişi için fiyat farkına değmez.
2024’ün LG C4 OLED’i de mevcut. 144Hz’de 4k’ya kadar yapabiliyor, HDR içerikle biraz daha doğru ve HDR’de biraz daha parlak oluyor. Ne yazık ki, TV piyasaya sürülmeye yakın oldukça pahalı. 144Hz’e ihtiyacı olan bir PC oyuncusu değilseniz veya diğer küçük yükseltmeleri gerçekten istemiyorsanız, indirimdeyken daha ucuz C3’ü almanız daha iyi olur.
LG B3 OLED – En İyi Orta Sınıf TV
LG B3 OLED, daha ucuz bir şey istiyorsanız ve yine de üst düzey özellikler istiyorsanız test ettiğimiz en iyi orta sınıf TV’dir. Harika bir orta sınıf TV ve OLED pazarına mükemmel bir giriş noktası olabilir. TV, daha pahalı LG C3 OLED’in tüm özelliklerine sahip , ancak B3 daha loş ve yalnızca iki HDMI 2.1 bant genişliği portu var. Özellikle karanlık bir odada, neredeyse sonsuz kontrast oranıyla dikkat dağıtan çiçeklenme olmadan derin, mürekkep gibi siyahlar sunarak hala olağanüstü görüntü kalitesi sunuyor. Dahili webOS platformu, bu alt seviye modelde de aynı derecede hızlı ve hala çok iyi görüntü işleme özelliğine sahip, bu nedenle DVD, kablo kutuları veya Blu-ray izliyorsanız daha düşük çözünürlüklü içeriği yükseltmede hiçbir sorun yaşamıyor. Ayrıca Dolby Vision HDR’ye sahip ve DTS gelişmiş ses formatlarını destekliyor, bu da ses parçaları için DTS kullanma eğiliminde olduğu için fiziksel medya için harika.
Ve diğer OLED’ler gibi, görüntüleme açısı harikadır, böylece izleyiciler izleme deneyimlerinde hiçbir bozulma olmadan odanın her yerinden TV’yi izleyebilirler. C3 gibi, bu TV de geniş bir renk gamına sahiptir ve herhangi bir kalibrasyon olmadan son derece doğrudur, böylece filmler içerik oluşturucusunun amaçladığı gibi görünür. Bu TV, her VRR teknolojisiyle uyumlu olduğu, harika bir tepki süresine sahip olduğu ve son derece düşük bir giriş gecikmesine sahip olduğu için oyun oynamak için de harikadır. İki HDMI 2.1 bağlantı noktası 4k @ 120Hz’ye kadar desteğe sahiptir, ancak ne yazık ki Sony BRAVIA 9 QLED’de olduğu gibi , HDMI 2.1 bağlantı noktalarından biri aynı zamanda TV’nin eARC bağlantı noktası olarak da kullanılır ve eARC aracılığıyla bağlanmış bir ses çubuğunuz varsa size yalnızca bir yüksek hızlı bağlantı noktası bırakır.
2024’ün LG B4 OLED’i artık mevcut ve bazı iyileştirmeler getiriyor. Hem SDR hem de HDR’de belirgin şekilde daha parlak hale geliyor, bu nedenle SDR içeriği izlerken aydınlık bir odada daha fazla parlamayı idare ediyor ve vurgular HDR içeriğinde daha fazla öne çıkıyor. Üstelik daha iyi HDR gradyan işleme özelliğine sahip ve LG, HDMI 2.1 bant genişliği bağlantı noktası sayısını dörde çıkardı. B4 ayrıca yeni bir 48 inç modelinde de mevcut. Ne yazık ki şu anda çok pahalı, bu nedenle bu yükseltmeleri istemiyorsanız, indirimdeyken B3’ü almanız daha iyi olur. Bu yükseltmelere ihtiyacınız varsa veya 48 inçlik bir model istiyorsanız, şu anda C3’ü bir B4’ün maliyetinden daha düşük bir fiyata da alabilirsiniz.
Sony A95J OLED – En İyi Ev Sineması TV’si
Ev sineması kurulumu için kesinlikle en iyi TV’yi arıyorsanız ve fiyatı çok da umursamıyorsanız, Sony A95L OLED’e göz atın. Samsung S90C OLED’e çok benzeyen bir TV olmasına rağmen , gelişmiş video formatı desteği sayesinde ev sinemaları için daha iyidir. Samsung’un HDR10+ formatıyla karşılaştırıldığında, Sony TV daha popüler Dolby Vision HDR’yi destekler, böylece hemen hemen her kaynaktan mümkün olan en gelişmiş HDR deneyiminin keyfini çıkarırsınız. Sony’nin işlemesi, içerik oluşturucunun amacını takip etmede daha iyi bir iş çıkarır, böylece HDR içeriğinin parlaklığı ve renkleri olması gerektiği gibi görünür. Ayrıca, eARC üzerinden DTS:X geçişi dahil olmak üzere Samsung’dan daha iyi ses formatı desteği sunar, böylece ses kalitesinden ödün vermeden her şeyi TV’nizden geçirerek ses-video alıcınıza bağlantınızı basitleştirebilirsiniz.
Samsung TV gibi, neredeyse sonsuz kontrast oranı sayesinde karanlık bir odada muhteşem görünüyor ve ekranın parlak alanlarında dikkat dağıtan parlama olmadan mükemmel siyahlar sunuyor. Son olarak, TV üç boyutta mevcut: 55, 65 ve 77 inç. Ne yazık ki, A95L çok pahalı, bu nedenle özellikle işleme yetenekleri için bir Sony OLED istiyorsanız, Sony A80L/A80CL OLED çok daha ucuz. Yine de, parlaklık ve renk canlılığı açısından büyük bir düşüş.
Sony BRAVIA 9 QLED – En İyi Parlak Oda TV’si
Çok fazla ışık olan bir oda için bir TV’ye ihtiyacınız varsa, Sony BRAVIA 9 QLED harika bir seçenektir. Üstün yansıma işleme ve SDR parlaklığı, en aydınlık odalardaki parlamayı kolayca aştığı anlamına gelir, böylece TV ekranınızdaki yansımalar tarafından dikkatiniz dağılmaz. Bu TV aydınlık bir odada ne kadar etkileyici olsa da, karanlık bir odada kullanım için de muhteşemdir. Son derece etkili yerel karartma kontrolü sayesinde, neredeyse hiç parlama olmadan, bir OLED’den elde ettiğinize yakın inanılmaz derecede derin siyahlar sunan olağanüstü bir kontrasta sahiptir. Ayrıca, Dolby Vision ve DTS ses formatlarını desteklediği için 4k Blu-ray koleksiyoncuları veya yüksek kaliteli yayın hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmak isteyenler için harika bir seçenektir.
TV’nin görüntü işleme özelliği, düşük kaliteli içeriği yükseltmek ve yumuşatmak için mükemmeldir. Ayrıca hem SDR hem de HDR’de oldukça hassastır ve içerik oluşturucunun amacına saygılı bir görüntü sunar. Ne yazık ki, görüntüleme açısı vasattır. Ekranın yanlarından bakıldığında görüntü bozulduğu için, büyük bir arkadaş grubuyla düzenli olarak dizi veya film izliyorsanız en iyi seçenek değildir. Ancak, modern konsollarla iyi eşleşen bir TV’ye ihtiyacınız varsa harika bir seçenektir. İki bağlantı noktasında 4k @ 120Hz’ye kadar HDMI 2.1 bant genişliğine sahiptir ve VRR’yi destekler, bu nedenle PS5 ve Xbox Series X|S ile tamamen uyumludur.
Bu özelliklerin yanı sıra, TV’nin hızlı hareketin ardındaki minimum bulanıklık için hızlı tepki süresi ve duyarlı bir oyun deneyimi için inanılmaz derecede düşük giriş gecikmesi vardır. BRAVIA 9 çok pahalıysa ve yine de bir Sony TV istiyorsanız, bunun yerine geçen yılın daha ucuz Sony X93L/X93CL’sini tercih edebilirsiniz . Kontrastı BRAVIA 9’unki kadar iyi olmasa da, karanlık bir odada yine de oldukça derin siyahlar sunar. O kadar parlak da değildir, ancak iyi aydınlatılmış bir odada parlamayı bastıracak kadar parlaktır ve yine de Sony’nin fantastik doğruluğu ve görüntü işleme özelliğini elde edersiniz.
Listenin devamı
Hisense U7G 2021
Samsung QN90A QLED 2021
Vizio M7 Series Quantum 2021 2021
LG QNED90 2021
Hisense U6GR 2021
LG C1 OLED 2021
LG UP7000 2021
LG NANO85 2021 2021
Hisense U6/U6H 2022
Samsung QN95B QLED 2022
Sony X90J 2021
Insignia F50 QLED 2021
Sony X80K/X80CK 2022
Sony X85K 2022
TCL 4 Series/S455 2022 2022
Samsung The Terrace 2020
TCL 6 Series/R648 2021 8k QLED 2021
Amazon Fire TV 4-Series 2021
Samsung QN90B QLED 2022
Sony X90K/X90CK 2022
LG NANO75 2022 2022
LG NANO90 2021 2021
Sony A80J OLED 2021
Samsung QN85B QLED 2022
LG G2 OLED 2022
Hisense A6H [A6, A65H] 2022
LG A2 OLED 2022
Samsung S95C OLED 2023
Vizio M6 Series Quantum 2021 2021
TCL 6 Series/R646 2021 QLED 2021
LG C2 OLED 2022
LG UQ9000 2022
Hisense U7H [U7, U75H] 2022
LG QNED80 2022 2022
Hisense U8G 2021
TCL 5 Series/S546 2021 QLED 2021
Samsung Q60B [Q60, Q60BD] QLED 2022
Sony A95K OLED 2022
Vizio M Series Quantum X 2022 2022
Vizio M6 Series Quantum 2022 2022
LG A1 OLED 2021
Hisense U6G 2021
Amazon Fire TV Omni Series 2021
Sony X95K 2022
Sony A90K OLED 2022
Vizio V Series 2022 2022
Hisense U8/U8H 2022
Samsung TU7000 2020
Vizio P Series Quantum 2021 2021
Samsung S95B OLED 2022
Samsung The Frame 2022 QLED 2022
LG B2 OLED 2022
LG UQ8000 2022
EARLY ACCESS 2024
LG B4 OLED
Samsung QN900C 8k QLED 2023
LG C3 OLED 2023
Sharp AQUOS FS1 OLED 2023
LG C4 OLED 2024
Samsung QN90C/QN90CD QLED 2023
Samsung CU8000 2023
Samsung S89C OLED 2023
Samsung CU7000/CU7000D 2023
Samsung Q60C [Q60, Q60CD] QLED 2023
Samsung DU8000 2024
TCL QM8/QM850G QLED 2023
Hisense U8/U8K 2023
Sony X90L/X90CL 2023
Samsung AU8000 2021
LG UR8000 2023
Roku Select Series 2023
TCL Q7/Q750G QLED 2023
Hisense U7K [U7, U75K] 2023
Sharp AQUOS XLED FV1 2023
Roku Plus Series QLED 2023
Insignia F30 Series 2022 2022
TCL Q5/Q550G QLED 2023
Samsung QN95C QLED 2023
Samsung QN900B 8k QLED 2022
Sony A95L OLED 2023
TCL Q6/Q650G QLED 2023
Sony A80L/A80CL OLED 2023
TCL 5 Series/S555 2022 QLED 2022
Hisense A6/A65K 2023
Hisense U6/U6K 2023
LG B3 OLED 2023
Sony X93L/X93CL 2023
LG UQ7590 [UQ75, UQ7570] 2022
Samsung TU690T 2022
TCL S4/S450G 2023
Sony A75L OLED 2023
Vizio Quantum Pro QLED 2023
Vizio Quantum QLED 2023
Hisense UX 2023
Sony X95L 2023
TCL S4/S470G 2023
Toshiba C350 Series 2023 2023
LG QNED80 2023 2023
TCL 6 Series/R655 2022 QLED 2022
Samsung QN85C/QN85CD QLED 2023
Samsung Q80B [Q80, Q80BD] QLED 2022
Sony X75K 2022
Sony X77L/X77CL 2023
Samsung Q70C [Q70, Q70CD] QLED 2023
LG UR9000 2023
Samsung Q80C [Q80, Q80CD] QLED 2023
LG QNED85 2022
LG OLED Flex 2022
Amazon Fire TV Omni QLED Series 2022 2022