LG Televizyon

Güncelleme 16/08/2024

LG, Güney Koreli bir şirkettir. LG Electronics, Güney Kore merkezli LG Corporation’ın bir alt bölümüdür ve TV’lerde endüstri lideridir. LG’nin OLED panelleri üreten ve TV’leri yapan bir diğer yan kuruluşu var ve birbirlerinden bağımsız olmalarına rağmen, LG’yi dünyanın en büyük TV markalarından biri haline getirmeye yardımcı oluyorlar NanoCell teknolojileri de sunan marka, yüksek görüntü kalitesi ile ön plana çıkmaktadır.
Yüksek renk dolgunluğu, geniş görüş açısı, geniş bir renk gamı ve HDR desteği gibi özellikleri sayesinde birçok kullanıcının beğenisini kazanan LG, tasarım açısından da oldukça şık modeller sunar. Farklı boyut ve renklerde sunulan televizyonlar sayesinde yaşam alanınızda hem teknolojik hem de şık bir cihaz kullanabilirsiniz. Geniş servis ağı ve teknik servis desteği artısı olan markanın her bütçeye hitap edecek geniş bir ürün yelpazesi de bulunmaktadır.
LG, OLED panelli TV’leri piyasaya süren ilk markalardan biriydi ve bu artık onların en popüler serisi. Ayrıca giriş seviyesi 4k TV’lerden Mini LED arka aydınlatmalı üst düzey modellere kadar geniş bir LED TV yelpazesine sahiptirler. Ne yazık ki LED TV’lerin çoğu IPS panelleri kullanıyor ve genel olarak pek iyi performans göstermiyor. Ancak çok çeşitli mükemmel OLED TV’lere sahip bir marka arıyorsanız, o da LG’dir.
Televizyon teknolojisinde LCD, Plazma, LED derken son yıllarda OLED’in yükselişe geçtiğini görüyoruz. Bildiğiniz gibi OLED ekranlarda arkadan aydınlatma kullanılmıyor. Bunun yerine her piksel kendi ışığını üretiyor. Sonuç olarak pikseller bağımsız hareket ediyor ve ortaya çok geniş ve doğal bir renk gamı çıkıyor. Özellikle karanlık sahnelerde bu fark kendini gösteriyor. Çünkü pikseller tam kapanarak gerçek siyaha dönüşebiliyor. Diğer tarz panellerde tam siyah gösterimi ne yazık ki mümkün değil. LED paneller siyaha yakın çok koyu gri benzeri bir renk verebiliyor. Bu tarz özellikler OLED’i özellikle filmseverler için aranılan bir teknoloji haline getiriyor. LG markası da 2021 yılı itibariyle OLED panel üreten tek marka haline geldi. Şirketin OLED yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Ancak model sayısı artan ürünler bazen kafa karıştırabiliyor.

LG Model Adları

LG, ucuz ve küçük, düşük çözünürlüklü TV’lerden, OLED’leriyle son derece ileri teknolojiye kadar her şeyi kapsayan geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Adlandırma şeması dizilişe bağlı olarak değişir. Genel olarak konuşursak, ilk harf grubu, QNED veya NANO gibi, içinde bulunduğu dizilimi temsil eder ve sonraki sayı dizisi, daha yüksek olanın daha iyi olacağı şekilde, dizideki konumunu temsil eder.
QNED* = Mini LED arkadan aydınlatmalı premium model
NANO* = Birinci sınıf LED modeli
U* = Giriş seviyesi 4k TV
*S = 2022
*P = 2021
*N = 2020
Örnek: QNED90=2021 4K Mini LED TV; UN7000 = 2020 giriş seviyesi TV.
OLED serisinde model numaraları bir harfle başlıyor ve ardından yılı temsil eden bir sayı geliyor (X = 2020, 1 = 2021, 2 = 2022, 3 = 2023). Örnek: G1 = 2021 Galeri Tasarımı; CX=2020 C Serisi OLED TV.

LG Akıllı Özellikler

Estetik değişikliklerin yanı sıra LG’nin webOS’u yıllar içinde pek değişmedi ve bu iyi bir şey. Birkaç yıl önce genel olarak en iyi akıllı platformdu. O zamandan bu yana rekabet sıkılaşırken, artan ve iyileştirici güncellemeler onun zirvede kalmasını sağladı. LG, platformu 2021’de geçmiş modellerde bulunan banner yerine tam bir ana sayfa içerecek şekilde güncelledi.

LG Akıllı Arayüz

LG, 2021’de webOS 6.0’ın piyasaya sürülmesiyle arayüzü elden geçirdi ve hala en iyi görünen platformlardan biri. Yeniden tasarım, önceki sürümlerin menü şeridini, çeşitli widget’larla tamamlanan tam ekran bir akıllı merkezle değiştiriyor. Yeni görünümüne rağmen aynı işlevsellik ve özelliklere sahip, bu da onu en iyi akıllı platformlardan biri yapıyor. Renklidir ve animasyonları hem sezgisel hem de güzeldir. Her şey duyarlı ve hızlı geliyor ve nadiren bir şeyin olmasını bekliyorsunuz.

LG Reklamları

WebOS’un göze çarpan bir sorunu var: Uygulama mağazası ve web tarayıcısı da dahil olmak üzere işletim sisteminin her yerine serpiştirilmiş reklamların dahil edilmesi. En kötüsü bunları TV’nin içinden devre dışı bırakmanın iyi bir yolu olmamasıdır. Ancak çoğu akıllı platform bu şekildedir, çünkü hangi markayı tercih ederseniz edin reklam alırsınız.

Uygulama Özellikleri

LG içerik mağazası, bir akıllı TV’de arayabileceğiniz hemen hemen her uygulamayı sunar. Netflix, Amazon Video ve YouTube gibi temel içeriklerin tümü varsayılan olarak yüklenir, ancak aralık sürekli olarak genişler. Genel olarak LG TV’ler, herhangi bir akıllı platformda mevcut olan en geniş uygulama seçeneklerinden birine sahiptir.

LG ses kontrolünü

LG’nin Sihirli Uzaktan Kumandası ile birlikte gelen WebOS TV’ler ses kontrolüne sahiptir. Üretici, uzaktan kumandayı 2021’de yeniden tasarladı ancak geçmiş yıllardaki işlevselliklerin aynısına sahip. Uzaktan kumandanın ortasında büyük bir mikrofon düğmesi bulunur ve ses kontrolü içerik aramaya yardımcı olur. Ne yazık ki sesli asistanın ayarlar üzerinde çok derinlemesine kontrolü yok, dolayısıyla izlediğiniz şeyden ayrılmadan parlaklığı ayarlayamazsınız. TV’yi kapatamaz veya ses seviyesini değiştiremezsiniz ancak yine de girişleri değiştirebilir, uygulamaları açabilir, belirli içerikleri arayabilir veya hava durumunun nasıl olduğunu sorabilirsiniz.
2018’de WebOS 4.0, ThinQ AI’ye sahip yeni bir ses kontrol işlemcisi ekledi. Sistem, Apple TV’deki Siri’ye benzer şekilde gelişmiş aramalar gerçekleştirebiliyor. Aktörleri belirleyebilir, spor skorlarını arayabilir ve anahtar kelimelere göre favori bulut hizmetinizde resimler bulabilir. Ayrıca ışıklar ve termostatlar dahil olmak üzere eve bağlı çok sayıda akıllı cihazla da iletişim kurabilir. Daha yeni LG TV’ler ayrıca Google Home veya Amazon Alexa bağlantılı kişisel asistanlarla da etkileşime girebilir.

LG Akıllı TV Uzaktan Kumandası

LG’nin Sihirli Uzaktan Kumandası, hareket kontrollü işaretle ve tıkla işlevi sunarak menülerde gezinmeyi çok daha basit hale getiriyor. En küçük uzaktan kumanda değil ama güzel bir şekilde şekillendirilmiş ve tutması çok rahat.
Bu uzaktan kumandada diğer uzaktan kumandalara göre çok daha fazla düğme vardır, ancak bunlar açıkça etiketlenmiştir ve alınması ve kullanılması daha hızlıdır. Bazı alt seviye versiyonlar bu Sihirli Uzaktan Kumandayla birlikte gelir, ancak giriş seviyesi modellerde, LG UN7000’deki uzaktan kumanda gibi, ses kontrolü olmayan temel bir uzaktan kumanda bulunur .

LG Akıllı TV Uzaktan Kumanda Uygulaması

LG’nin LG TV Plus adı verilen uzaktan uygulaması çoğu kontrole hızlı erişim sağlar ve tüm LG akıllı TV’lerle uyumludur. Diğer uzak uygulamalar kadar gelişmiş değildir ancak telefonunuzdan veya tabletinizden TV’ye içerik akışı sağlar. Ekrandaki menülerde gezinmek için bir gezinme düğmesi kullanmadan doğrudan uygulamaları başlatabilir ve girişleri değiştirebilir.

Dört farklı LG Modeli incelemesi

Dört farklı modelin ayrıştığı noktaları değerlendireceğiz. İncelenen tüm ürünlerin 55 ekran olduğunu belirtelim.

LG OLED55A16

LG A serisi, LG’nin görece en uygun fiyatlı OLED seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Ürün 10 bit panel ile geliyor ve 1 milyar renk gösterebiliyor. Aynı zamanda HDR desteği de var. LG fiyatı kırmak için bu modelde birkaç düşürme yapıyor. İlk olarak üründe yeni nesil 2.1 HDMI girişi bulunmuyor. Bu girişler 4K’da 129Hz destekliyor. Ancak A serisi 60Hz ile sınırlı. Dolayısıyla oyun oynamak ve spor karşılaşması izlerken panel nispeten yavaş kalabilir. Elbette önceliğiniz oyun değilse ve OLED ile film seyretmek istiyorsanız A serisi oldukça doğru bir seçenek olacaktır.

LG OLED55B16

LG B serisi çıtayı bir adım yukarı taşıyor ve 120Hz panel ile geliyor. Görüntü kalitesi olarak A serisi ile birbirine çok yakın olan B serisi 2 adet 2.1 ve 2 adet normal HDMI girişe sahip. Bu da özellikle güçlü oyun bilgisayarlarında ve yeni nesil konsollarda kendini gösteriyor. B serisi hoparlör olarak da A serisinden önde geliyor. A serisinde 20W hoparlör bulunurken B serisi 40W kullanıyor.

LG OLED55C14

LG C serisi LG’nin en iddialı modellerini barındırıyor. A9 işlemci kullanan C serisinde özellikle upscaling denilen düşük çözünürlüğü yükseltme işlemi daha başarılı. İşlemcinin daha hızlı olması genel olarak televizyonun performansını da doğrudan etkiliyor. C serisi ayrıca B ve A’ya göre biraz daha yüksek parlaklık seviyesine ulaşabiliyor. OLED’lerin en çok eleştirilen yönü de aydınlık ortamdaki performans kaybı. Böyle düşünüldüğünde C serisi daha avantajlı. Ayrıca C serisindeki 4 HDMI portu da 2.1 destekliyor.

LG OLED55G16

LG G serisi yeni nesil Evo panel kullanıyor. Bu panelin en büyük farkı 800nit parlaklık seviyesine ulaşabilmesi. C serisinin 700-750 ile sınırlı kaldığını hatırlatalım. LG mühendisleri Evo panel ile renkleri daha doğru gösteren çeşitli yapay zeka uygulamaları da geliştiriyor. G serisi duvara asılacak şekilde geliyor. Eğer masa için ayak isterseniz ayrı satın almanız gerekiyor. Bu da ilginç bir strateji. LG, ürünü daha çok bir tablo gibi düşünerek duvara sıfır monte edilecek şekilde sunuyor. Zaten G serisi Galeri (Gallery) kelimesinden geliyor. 22999 liraya satılan ürünü bu adreste detaylı inceleyip satın alabilirsiniz. Son olarak dört modelin de son derece kaliteli olduğunu unutmayın. Karar verirken oyun ve parlaklık seviyesine dikkat edin.

En İyi LG Akıllı TV’ler

LG G3 OLED

Karma Kullanım 9.1
TV Programları 8.8
Spor Dalları 9.0
Video oyunları 9.4
HDR Filmler 9.1
HDR Oyun 9.1
PC Monitörü 9.5
Tip OLED
Alt Tip WOLED
Çözünürlük 4k
Boyutlar 55″ 65″ 77″ 83″
LG Tv
LG G3 OLED, test ettiğimiz en iyi LG TV ve en iyi LG OLED TV’dir. Benzersiz bir tasarıma sahip birinci sınıf bir TV’dir; geleneksel bir standla gelmek yerine boşluksuz bir duvar montajıyla birlikte gelir, böylece çevrenizdeki ortama iyi uyum sağlar. Ayrıca Galeri Modu özelliği, normal bir TV olarak kullanılmadığında bir sanat eseri gibi görünecek şekilde tasarlanmıştır. Mikro Lens Dizisi veya MLA adı verilen bir teknolojiyi kullanıyor ve bu da onu piyasadaki en parlak OLED’lerden biri yapıyor; bu, çok aydınlık odalarda harika görünen birkaç OLED’den biridir. Çok iyi görüntü işlemesi, Dolby Vision HDR desteği ve gelişmiş DTS ses formatı geçişi sayesinde muhteşem bir ev sineması TV’sidir. Sonuçta G3 tüm bunları çok yüksek parlaklık seviyelerinde yapabiliyor.
Çoğu LG TV gibi, G3 de dört HDMI bağlantı noktasının tamamında 4k @ 120Hz oyun desteği de dahil olmak üzere çok çeşitli ek oyun özelliklerine sahiptir, bu nedenle PS5 veya Xbox Series X|S oyuncuları için mükemmel bir seçimdir. Ayrıca üç ana değişken yenileme hızı (VRR) teknolojisinin tümünü destekleyerek neredeyse her kaynaktan neredeyse kesintisiz bir oyun deneyimi sağlar. Tüm OLED ekranlar gibi, neredeyse anlık bir tepki süresine sahiptir, bu da hızlı hareket eden nesnelerin arkasında dikkat dağıtıcı bulanıklık olmadan kristal netliğinde hareket sağlar. TV’nin dört boyutu mevcuttur: 55, 65, 77 ve 83 inç, ancak en büyük boyutta MLA yoktur, dolayısıyla daha küçük modeller kadar parlak değildir.
O zaman hangi LG TV

EN İYİ ÜST ORTA SINIF LG TV

LG C3 OLED

Karma Kullanım 9.0
TV Programları 8.6
Spor Dalları 8.8
Video oyunları 9.4
HDR Filmler 9.0
HDR Oyun 9.1
PC Monitörü 9.4
Tip OLED
Alt Tip WOLED
Çözünürlük 4k
Boyutlar 42″ 48″ 55″ 65″ 77″ 83″
Kesinlikle en iyi LG OLED TV’ye ihtiyacınız yoksa veya paradan tasarruf etmeyi tercih ediyorsanız, LG C3 OLED gibi göz önünde bulundurmanız gereken birkaç üst orta ve orta sınıf OLED vardır. LG G3 OLED’den daha az parlak olmasına rağmen , özellikle TV’nin benzersiz duvara montaj özelliğiyle ilgilenmiyorsanız ve bunun yerine normal bir stand istiyorsanız, yine de harika bir alternatif. Elbette, tüm OLED ekranlar gibi, karanlık sahnelerde parlak noktaların etrafında rahatsız edici parlamalar olmadan, mükemmel derecede derin mürekkep siyahları sağlayan neredeyse sonsuz kontrast oranıyla inanılmaz görüntü kalitesi sunar. Genel olarak çok iyi bir görüntü işleme özelliğine sahiptir ve Dolby Vision HDR ile gelişmiş DTS ses formatlarını destekler, bu da onu mükemmel bir ev sineması TV’si yapar.
G3 gibi, kristal netliğinde hareketler sunan, neredeyse anlık tepki süresiyle oyuncular için inanılmaz bir TV. Dört girişin tamamında HDMI 2.1 bant genişliğini destekler; bu, Xbox Series X|S ve PS5’ten veya yeni bir PC grafik kartından hızlı 4k @ 120Hz oyun oynamanın keyfini çıkarabileceğiniz anlamına gelir. LG’nin pürüzsüz ve kullanımı kolay webOS arayüzünün 2023 sürümünü çalıştırıyor ve indirilebilecek çok sayıda akış uygulaması mevcut. En önemlisi, C3’ü satın alabileceğiniz boyutların sayısıdır; Küçük 42 inçten çok büyük 83 inçe kadar herkes için bir şeyler var.

EN İYİ ORTA SINIF LG TV

LG B3 OLED

Karma Kullanım 8.7
TV Programları 8.3
Spor Dalları 8.5
Video oyunları 9.3
HDR Filmler 8.8
HDR Oyun 9.0
PC Monitörü 9.2
Tip OLED
Alt Tip WOLED
Çözünürlük 4k
Boyutlar 55″ 65″ 77″
Bir OLED istiyorsanız ancak dört HDMI 2.1 bağlantı noktasına veya yüksek HDR zirve parlaklığına ihtiyacınız yoksa, LG B3 OLED harika bir orta sınıf TV’dir ve OLED pazarına mükemmel bir giriş noktası olarak hizmet edebilir. TV, daha pahalı olan LG C3 OLED’in tüm özelliklerine sahiptir , ancak B3 daha sönüktür ve yalnızca iki HDMI 2.1 bant genişliği bağlantı noktasına sahiptir. Sonsuza yakın kontrast oranıyla, rahatsız edici parlamalar olmadan derin, mürekkep rengi siyahlar sunarak, özellikle karanlık bir odada olağanüstü görüntü kalitesi sunmaya devam ediyor. B3, daha pahalı olan LG’ye kıyasla daha dar bir boyut aralığına sahiptir: 55, 65 ve 77 inç.
C3 gibi bu TV de geniş bir renk gamına sahiptir ve herhangi bir kalibrasyona gerek kalmadan son derece hassastır, böylece filmler içerik oluşturucunun amaçladığı gibi görünür. Bu TV, 4k @ 120Hz’e kadar destek sunan iki HDMI 2.1 bağlantı noktasıyla oyun oynamak için de idealdir. Tüm VRR teknolojileriyle uyumludur, olağanüstü tepki süresine ve son derece düşük giriş gecikmesine sahiptir. Aynı zamanda Dolby Vision HDR’ye sahiptir, DTS gelişmiş ses formatlarını destekler ve çok iyi görüntü işleme özelliğine sahiptir, bu da onu harika bir orta sınıf ev sineması OLED’i yapar. Son olarak, daha pahalı modellerle aynı harika webOS akıllı arayüzünü çalıştırıyor ve bu modelde hala sorunsuz ve kullanımı kolay.

EN İYİ ALT ORTA SINIF LG TV

LG QNED80

Karma Kullanım 7.0
TV Programları 7.5
Spor Dalları 7.5
Video oyunları 7.1
HDR Filmler 6.3
HDR Oyun 7.3
PC Monitörü 8.3
Alt Tip IP’ler
Çözünürlük 4k
Boyutlar 50″ 55″ 65″ 75″ 86″
Ucuz bir LED TV almayı tercih edip özelliklerden mahrum kalmak istemiyorsanız, test ettiğimiz en iyi alt orta sınıf LG TV LG QNED80 2023’tür. OLED’ler kadar iyi olmasa da daha ucuzdur ve özelliklerden ödün vermez. OLED’ler gibi Dolby Vision’ı desteklemiyor ancak diğer 2023 LG modelleri gibi DTS gelişmiş ses formatlarını destekliyor; bu, DVD’ler ve Blu-ray’ler ana ses parçaları için genellikle DTS kullandığından fiziksel medya severler için harikadır. Aynı zamanda, 4k @ 120Hz’e kadar çıkış yapabilen iki adet HDMI 2.1 bant genişliği bağlantı noktasına sahip, tüm VRR teknolojilerini destekleyen, çok iyi tepki süresine ve son derece düşük giriş gecikmesine sahip, tam özellikli bir oyun TV’sidir.
Bu modeli tercih ederek görüntü kalitesini kaybedersiniz, çünkü bu TV’nin kontrastı berbattır ve yerel karartması genel olarak çok zayıftır, bu nedenle TV kapalıyken daha iyi görünür. Yine de geniş renk gamına sahip renkli bir TV. Herhangi bir kalibrasyon gerektirmeden doğrudur, orta derecede aydınlatılmış bir odada iyi görünecek kadar parlaktır ve geniş bir görüntüleme açısına sahiptir, böylece genel olarak hoş bir izleme deneyimi yaşarsınız. Bu TV’nin öncülü olan LG QNED80 2022 neredeyse aynı, ancak DTS ses formatı desteğinden yoksun ve biraz daha sönük. Beş boyutta mevcuttur: 50, 55, 65, 75 ve 86 inçlik devasa bir model.

EN İYİ BÜTÇE LG 4K TV

LG UR9000

Karma Kullanım 6.5
TV Programları 7.1
Spor Dalları 7.0
Video oyunları 6.3
HDR Filmler 5.9
HDR Oyun 6.7
PC Monitörü 7.5
Alt Tip IP’ler
Çözünürlük 4k
Boyutlar 43″ 50″ 55″ 65″ 75″
LG, bütçe dostu bir TV arayanları hedef alan iki farklı seri sunuyor: LG NANO75 2022’yi içeren NANO serisi ve test ettiğimiz en iyi bütçeli LG TV olan LG UR9000’i içeren daha ucuz giriş seviyesi serisi . Bu TV ile NANO Serisi TV’ler arasında, UR9000’in bu kadar çok rengi doğru şekilde görüntüleyememesi dışında çok az fark vardır. Ancak aynı akıllı arayüz ve menüde gezinmeyi kolaylaştıran aynı Sihirli Uzaktan Kumanda ile birlikte gelir. Bu TV’nin öncülü olan LG UQ9000 genel olarak benzer ancak artık yenisini bulmak zor.
Aksi takdirde, bu TV’nin küçük 43 inç’ten büyük 75 inç’e kadar farklı boyutları mevcuttur. Ne yazık ki, bu TV, LG QNED80 2023 gibi , düşük kontrast oranına sahip olduğundan ve siyahlar gri göründüğünden, çoğu OLED olmayan LG TV’nin tipik özelliği olan karanlık odalarda kullanım için iyi değildir. SDR’de de çok parlak olmuyor, ancak en azından odanızda birkaç ışık varsa yansımayı iyi yönetebiliyor. Ayrıca, Dolby Vision veya DTS ses formatı desteği olmayan, hafif özelliklere sahiptir ve tüm bağlantı noktalarında HDMI 2.0 ile sınırlıdır. Yine de bu listedeki en ucuz TV’dir ve geniş izleme açısına sahiptir, dolayısıyla evinizde dolaşırken izleyebileceğiniz ucuz bir TV olarak harika bir seçimdir.

Diğer Markalarla Karşılaştırıldığında

LG VS SAMSUNG

Samsung TV’ler genellikle çoğu LG LED TV’den daha iyi görüntü kalitesine sahiptir. Bu , LG’nin IPS panelleri yerine, daha geniş görüntüleme açıları için doğrudan kontrastı ön planda tutan VA tipi LCD panellerin kullanılması sayesindedir . Samsung artık LG’nin WOLED TV’lerinden daha parlak renklere sahip QD-OLED TV’ler üretirken, LG daha fazla OLED modelini uygun fiyatlarla sunuyor.

LG VS SONY

Sony, ürün yelpazesinde LED ve OLED modelleri de bulunduğundan LG’nin doğrudan rakibi. LG’nin OLED’leri daha iyi oyun performansına sahiptir ve genellikle daha az maliyetlidir. Bununla birlikte, Sony’nin LED seçenekleri genellikle VA panellere sahiptir, bu da LG’nin LED modellerine göre daha iyi bir karanlık oda deneyimi sağlar ve daha iyi renk doğruluğuna ve üstün görüntü işlemeye sahiptir.
LG’nin OLED’leri, çarpıcı görüntü kalitesiyle piyasadaki en iyiler arasındadır ve genellikle diğer markaların OLED’lerinden daha ucuzdur. Ancak LED TV’leri özel bir şey değil ve iyi bir değer sunmuyor. IPS LCD ürünleri, daha büyük oturma odaları için faydalı olan geniş izleme açılarına sahip olsa da, genel görüntü kalitesi açısından VA panellerle olan rekabet çoğu zaman onları geride bırakıyor.

LG TV üstün özellikleri

OLED seçenekleri.
LG’nin en iyi TV’lerinin tümü OLED ekran kullanıyor ve bu pazarın en büyük oyuncusu olmaya devam ediyorlar, ancak diğer markalar da onlara yetişmeye başlıyor.
Harika görüş açısı.
Hem LED hem de OLED TV’ler genellikle geniş izleme açılarına sahiptir, bu da onları geniş oturma alanları için mükemmel kılar.
Harika akıllı platform.
LG’nin tescilli akıllı platformu webOS, rakipleriyle karşılaştırıldığında en iyi platformlardan biri olmaya devam ediyor. Kullanıcı dostudur ve LG Magic Remote, menüde gezinmeyi sorunsuz hale getirir.
Mükemmel oyun özellikleri.
Orta sınıf ve üzeri modellerin çoğu, değişken yenileme hızı desteği, düşük giriş gecikmesi ve HDMI 2.1 bant genişliği dahil olmak üzere çok çeşitli ek oyun özelliklerine sahiptir.

LG TV zayıf özellikleri

LED TV’lerin kontrastı düşüktür.
Üst düzey OLED modellerinin yanı sıra, çoğu LG TV mükemmel siyahlara sahip olmayacak, bu da görüntü kalitelerinin sınırlı olduğu anlamına geliyor.
Tekdüzelik sorunları.
LG LED TV’lerde genellikle spor sırasında dikkat dağıtıcı olabilecek kirli ekran etkisi (DSE) gibi gri tekdüzelik sorunları bulunur.
Zayıf değer.
OLED’lerinin yanı sıra, TV’leri performans açısından sunduklarına göre iyi bir değer sunmuyor ve daha iyi seçenekler mevcut.
WebOS’un göze çarpan bir sorunu var: Uygulama mağazası ve web tarayıcısı da dahil olmak üzere işletim sisteminin her yerine serpiştirilmiş reklamların dahil edilmesi. En kötüsü bunları TV’nin içinden devre dışı bırakmanın iyi bir yolu olmamasıdır. Ancak çoğu akıllı platform bu şekildedir, çünkü hangi markayı tercih ederseniz edin reklam alırsınız.

Bir yanıt yazın