ESP32; Bluetooth ve Wİ-Fİ özelliği olan, düşük maliyetli ve düşük güçlü bir mikrodenetleyici sistemdir. Hem çift çekirdekli hem de tek çekirdekli tensilica Xtensa LX6 mikroişlemci veya tek çekirdekli RISC-V mikroişlemci …
Devamı »Mikrodenetleyici
PIC Programlama ve Deney Seti
PIC Programlama ve Deney Setinin Özellikleri PIC uygulamalarını öğrenmeye yeni başlayanlar için eğitim amaçlı tasarlanan bu kart, 18 pin‘li PIC‘lerin donanımsal ve yazılımsal özelliklerini temel düzeyde öğretmek amacıyla tasarlanmıştır Çevresel …
Devamı »Mikroişlemci
Mikroişlemci, bir bilgisayar sisteminde programların işletilmesinden sorumlu olan ve tüm bileşenleri merkezi şekilde kontrol eden entegre devredir. Mikro işlemcinin temel işlevi, işlenen ve kullanılan verileri birimler arasında iletmek, iletilen verileri …
Devamı »PICKAT – PIC Deneme Geliştirme Kartı
Pickat ekibi tarafından geliştirilen Pickat 1, açık kaynaklı, PIC 18f2550 MCU barındıran, bütün PIC derleyicileri kullanabileceğiniz bir platformdur. Özellikle elektronik ve yazılıma yeni başlayan kişiler ve temel seviyede elektronik prototipleme …
Devamı »PIC 16F877A mikrodenetleyici
PIC16F877A-I/P DIP40 8-Bit 20MHz Mikrodenetleyici 16F877A 8 bitlik bir mikrodenetleyicidir.16fxxx ailesinin en iyisidir.Bu pic’i programlamayı ögrenenler diğer pic’leride kolayca programlayabilirler. 16F877A ‘nin 40 pininden 33 tanesi I/O ( input/output – …
Devamı »PIC BASIC PRO
PIC BASIC PRO İLE PROGRAMLAMA 1.1. Pic Basic Pro Hakkında Pic Basic programlama dili mikrochip firmasının ürettiği mikrodenetleyicileri programlamada kullanılan daha çabuk ve kolay bir dildir(www.rentron.com). Pic Basic Pro programlama …
Devamı »PIC Mikrodenetleyicileri Bellek Yapısı
PIC mikrodenetleyicilerinde genellikle üç hafıza bulunmaktadır. Bunlar program belleği, veri belleği ve EEPROM belleğidir. Program Belleği Program belleği program komutlarının tutuldu hafıza türüdür. Bu hafıza FLASH Bellek yapısındadır. Yani defalarca …
Devamı »PIC 16F877 ile 16F877A arasındaki farklar
Microchip firmasının ürettiği PIC16F877 ve PIC16F877A mikro denetleyicileri arasında kullanım ve programlama açısından pratik bir fark yok. 16F877A , 16F877 nin iyileştirilmiş versiyonudur ve 16F877 ’de çalışan programlar hiçbir değişiklik yapılmadan A sürümünde de çalışır. …
Devamı »Proton Basic için PIC config sigortası
CP_OFF: Code Protect, ON yapılırsa (CP_ON) yazılımın PIC’in içinden geri okunarak (upload) kopyalanmasını engeller. Kritik bir PIC programınız varsa ve telif hakları nedeniyle devrenizin kopyalanmasını istemiyorsanız CP_ON yapabilirsiniz. XT_OSC: Devrede …
Devamı »Hangi PIC’i Kullanmalıyım
Projeniz belli, ihtiyacınız olan flash belli, ram belli, donanımsal ihtiyaçlar belli, bütçe belli ancak hangi PIC’i seçsem diye düşünüyorsanız bu konuda anlattıklarım sizi ilgilendiriyor. İhtiyacınızdan fazla özelliği olan, pin 05sayısı …
Devamı »PIC18F4550 CLOCK AYARLARI
OSİLATÖR KONTROLÜ 18F4550 mikrodenetleyicisinde osilatörün çalışması CONFING1L, CONFIG1H adındaki 2 konfigürasyon registeri aracılığıyla belirlenir. Osilatör modu ve USB prescaler/postscaler seçenekleri bu registerlar ile ayarlanır. OSCCON registerı hangi clock modunun aktif …
Devamı »