Ortak Emiterli Yükselteç

Emiteri ortak yükselteç en çok kullanılan yükselteç türüdür. Transistör uygulamasının %90-95 ‘inde kullanılır. Özellikle ses frekansı yükselteci olarak uygundur.

Ortak Emiterli Yükselteç
Bazen bu bağlantıya emiteri şaseli bağlantı da denir. Çünkü emiter kondansatörü, AC frekanslarda emiteri toprağa bağlar. Emiterin toprağa bağlanmasından dolayı hem giriş hemde çıkış emitere bağlıdır.

Akım kazancı Ic/Ib’dir ve oldukca fazla olabilir, genellikle 50 diyebiliriz. Gerilim kazancı yine yüksektir, genellikle 250 civarındadır. Giriş empedansı orta seviyede örneğin 5KW gibi. Çıkış empedansı yine orta seviyededir, örneğin 20KW gibi.

Çıkış sinyali giriş sinyaline göre terslenmiştir. Giriş ile çıkış arasında 180 derece C faz farkı vardır. Bu bağlantının çoğu uygulaması, gerilim yükselteci olarak kullanılmasıdır.

Emiteri Ortak Yükselteç (EOB) Pdf

Rate this post

Benzer Yazılar

YAZAR : Ali Celal

- Elektronik Mühendisi - E.Ü. Tıp Fakültesi Kalibrasyon Sorumlusu Test kontrol ve kalibrasyon sorumlu müdürü (Sağ.Bak. ÜTS) - X-Işınlı Görüntüleme Sistemleri Test Kontrol ve Kalibrasyon Uzmanı (Sağ.Bak.) - Usta Öğretici (MEB) - Hatalı veya kaldırılmasını istediğiniz sayfaları diyot.net@gmail.com bildirin

BU YAZIYI DA İNCELEDİNİZ Mİ ?

Transistörlerde kazanç

β  (beta) akım kazancı Transistörler, B ucuna uygulanan akıma (tetikleme sinyali) göre C-E arasından daha büyük …

Bir yanıt yazın